| Mézes püspökkenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 egész tojás 20 dkg cukor 5 ek olvasztott méz 25 dkg liszt 1/2 cs sütőpor szárított gyümölcs, mazsola, csoki, dió ízlés szerint (esetleg egy kis mézeskalács fűszerkeverék) Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverni, bele az olvasztott méz (mikróban 1-2 mp), majd a sütőporral elkevert liszt, végül a gyümölcsök. Tanácsok: Elvileg zsírozott, lisztezett őzgerincformában kell sütni, én sütőpapírral bélelem a formát úgy, hogy vissza tudjam hajtani a tetejére, mert könnyen megég. Lassú tűzön kell sütni tűpróbáig (én fogpiszkálót használok erre a célra). A mazsolát meleg vízben megáztatom, majd leitatom róla a nedvességet. A csokit, gyümölcsöket, stb. a lisztbe keverem előre, úgy egyenletesen eloszlik a tésztában. Az elkészítési idő sütés nélkül értendő. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: tünkány Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |