| Adventi naptár receptHozzávalók: A tésztához: 25 dkg margarin 32 dkg kristálycukor 3 evőkanál méz 1,5 dl víz 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék 1 púpozott kiskanál szódabikarbóna csipet só 60 dkg finomliszt A sziruphoz: 1 dl víz 10 dkg kristálycukor A bevonathoz: 10 dkg étcsokoládé 10 dkg tejcsokoládé A díszítéshez: aszalt gyümölcsök mogyoró mandula A mázhoz: 1 tojásfehérje kb. 15 dkg porcukor Elkészítés: 1. A tésztához a margarint a porcukorral habosra keverjük. A mézet, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát és a sót is belekeverjük, majd a vízzel és a liszttel addig gyúrjuk, amig a tészta sima lesz. Cipóvá formáljuk, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. 2. Másnap kartonpapírból vágunk egy kb. 25 cm széles és 45 cm magas fenyőfa formát, amin berajzoljuk, hogyan vágjuk majd a tésztát 24 részre. A tésztát 3-4 mm vékonyságúra ellapítjuk, a sablont rátesszük, és körbevágjuk. Az így kapott fenyőt 24 részre vágjuk, ahogy a sablonon bejelöltük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és forróra melegített sütőben (210 fok, légkeveréses sütőben 190 fok) 7-8 perc alatt megsütjük. Közben a maradék tésztából különféle formákat (karácsonyfát, korongokat, csillagot stb.) szaggatunk, és egy másik tepsiben ezeket is megsütjük. 3. A sziruphoz való vizet a cukorral felforraljuk, majd a még forró sütiket megkenegetjük vele, és hűlni hagyjuk. 4. A kétféle csokoládét felolvasztjuk, majd a fenyő darabkáit vékonyan bevonjuk vele. Mielőtt a csokoládé megszilárdulna rajta, különféle dolgokkal (aszalt gyümölccsel, mogyoróval, mandulával, egyebekkel) díszíthetjük, de ügyeljünk arra, hogy a számoknak hagyjunk helyet. 5. A mázhoz a tojásfehérjét félig felverjük, majd annyi porcukrot dolgozunk bele, hogy sűrűn folyós massza legyen. Zsírpapírból hajtogatott habzsákba töltjük, és a sütiket 1-től 24-ig megszámozzuk. 6. Amikor a bevonata megszilárdult, egy nagy lapos tálon összeállítjuk a fenyőt. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |