Tutireceptek.hu fejléc

Csoki darabos püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 db tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
fél citrom leve és reszelt héja,
5 dkg mazsola,
húsvétról megmaradt csoki nyulak, csibék és tojások.

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjükből 2 dkg cukorral kemény habot
verünk. A sárgákat jól összekeverjük, belekeverjük a többi cukrot, a citromlevet
és héjat, valamint a mazsolát. A lisztet átszitáljuk. A csokoládékat apró darabokra törjük, és a
lisztbe keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és simára keverjük.
Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Kizsírozott és kilisztezett királytorta formába vagy őzgerincformába
töltjük és 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után
fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, a közepe is
átsült-e. Ha már nem ragad rá nyers tészta, akkor kész. Rácsra vagy
deszkára borítjuk, és csak kihűlés után szeleteljük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Adri csokis sütije » Csokis-diós-almás süti » Csokis pisztáciatorta » Csokis mascarpone-kehely
» Málnás-csokis kísértés » Nagyontuti csokimáz » 3 in 1 csokis csoki » Citromos fehércsokis keksz
» A tökéletes csokis cookie » Kalács csokiöntettel » Chilis csokifalatok » Rina csoki tortaja
» Gyümölcsrizs csokiöntettel » Csokis mascarpone torta » Csokis-narancsos csoda » Ragacsos chilis csokitorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.