| Csoki darabos püspökkenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 db tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, fél citrom leve és reszelt héja, 5 dkg mazsola, húsvétról megmaradt csoki nyulak, csibék és tojások. Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjükből 2 dkg cukorral kemény habot verünk. A sárgákat jól összekeverjük, belekeverjük a többi cukrot, a citromlevet és héjat, valamint a mazsolát. A lisztet átszitáljuk. A csokoládékat apró darabokra törjük, és a lisztbe keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és simára keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Kizsírozott és kilisztezett királytorta formába vagy őzgerincformába töltjük és 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, a közepe is átsült-e. Ha már nem ragad rá nyers tészta, akkor kész. Rácsra vagy deszkára borítjuk, és csak kihűlés után szeleteljük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |