| Mézzel kandírozott gyömbér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 kg friss gyömbér 1/2 csésze méz 1/2 csésze víz Elkészítés: Mossuk meg a gyömbért és hámozzuk meg, szeleteljük fel vékonyan, vagy vágjuk apró darabokra. Tegyük egy kisebb serpenyőbe, és öntsük rá a mézet és a vizet. Forraljuk fel, majd csökkentsük a főzési hőmérsékletet. Fedjük le és hagyjuk főni lassú tűzön 30 percig. Vegyük le a fedelet és alacsony lángon további 30 percig hagyjuk főni, amíg a gyömbér meg nem puhul. Ezalatt a szirup mennyisége kb. a felére csökken. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Szűrjük le a gyömbért egy szűrővel, és hagyjuk, hogy a szirup teljesen lecsöpögjön a gyömbér darabokról. Miután teljesen lecsepegtettük, tegyük a gyömbér darabokat sütőpapírral bélelt sütőlapra. Tanácsok: A gyömbért legalább 12 órán át hagyjuk száradni. Tároljuk légmentesen záródó edényben, így hosszú ideig eláll. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |