| Mákos-szilvás püspökkenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 pohár natur joghurt 3 tojás 1¼ joghurtos pohár cukor ½ joghurtos pohár olaj 2 citrom reszelt héja 1 citrom kifacsart, átszűrt leve 2 joghurtos pohár liszt 5 dkg darált mák 2 teáskanál sütőpor 10 dkg aszalt szilva, teában vagy rumban megztatva, lecsöpögtetve, apróra vágva vaj és liszt az őzgerincforma előkészítéséhez Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk, kilisztezek egy 12 cm széles, 20 cm hosszú püspökkenyér-formát. Robotgéppel összehabosítjuk a tojásokat a cukorral, aztán a cukros tojáshoz hozzádolgozzuk a joghurtot, az olajat, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet. Ezután egy külön tálkában összekeverjük a lisztet, a darált mákot, a lecsöpögtetett, apróra vágott aszalt szilvát és a sütőport, majd a lisztes keveréket fakanállal belevegyítjük a joghurtos masszába. A tészta ezzel készen van. A tésztát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett püspökkenyér-formába, és 35-40 perc alatt megsütjük. Ha úgy látjuk, hogy a teteje túlságosan pirulna, 30 perc után alufóliát borítunk rá. De az alufóliát csak lazán, könnyedén szabad rátenni a süteményre, nehogy összenyomja. Ha a püspökkenyér megsült, kivesszük a sütőből, és rácsra téve kihűtjük. Tálaláskor szeletekre vágjuk, és friss gyümölcssalátával kínáljuk. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |