| Adventi csokis fenyők receptHozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 25 dkg margarin 12 dkg porcukor 5 dkg darált dió 1 tojássárgája 1 citrom héja csipet só A tetejére: 10 dkg tejcsokis tortabevonó Elkészítés: A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük. Félujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és fenyőfákat, csillagokat szúrunk ki belőle. Közepes tűznél 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek, tortabevonó csokival díszítjük úgy, hogy az oldalukra is jusson. Mielőtt a csoki megdermedne, kókuszreszelékbe mártjuk, de csak az oldalukat. A csillagokat csokicsíkokkal díszítjük. Finom és mutatós sütemény, karácsonyfadísznek is megfelel. Jó pár nappal az ünnep előtt is megsüthető, sokáig eláll. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |