| Karácsonyi csillagpuncs receptHozzávalók: - 8 dl narancslé (frissen facsart vagy 100%-os) - 3 dl száraz vörösbor - 5 cl baracklikőr - 5 csomag vaníliás cukor - ízlés szerint 5-10 dkg cukor - 2-3 késhegynyi szegfűszeg - 2-3 késhegynyi őrölt fahéj - 2 narancs vagy csillaggyümölcs (karambola) Elkészítés: A narancslevet, a vörösbort és a baracklikőrt a vaníliás cukorral egy főzőedényben elkeverjük és felmelegítjük, majd hozzákeverjük a fűszereket. A csillaggyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, kb. fél cm vékony szeletekre vágjuk, és a puncshoz adjuk. Tanácsok: A megtöltött poharakat fel is díszíthetjük: ehhez 1 szelet csillaggyümölcsöt 2 cseresznye közé szúrunk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |