| Karácsonyi Svéd sonka receptHozzávalók: 2 kg füstölt sonka csont nélküli 1,5 kiskanál szegfűszeg 4 db babérlevél 1 kiskanál majoránna 2 evőkanál méz 1 kiskanál őrölt fekete bors 1 tojássárgája 2 evőkanál mustár zsemlemorzsa Elkészítés: A sonka bőrét levesszük, utána egy éjszakára vízbe tesszük. A fűszereket összetörjük, beleszórjuk a mustárba, utána mézet és tojássárgáját adunk hozzá, és ezzel dörzsöljük be a beáztatott sonkát. Alufóliába tesszük, majd körülbelül 2 órán keresztül sütjük. Miután megsült, leszedjük róla a fűszeres mustárt, és zsemlemorzsával beszórjuk, majd újabb negyedórára sütőbe tesszük. Tálaláskor kínáljuk hozzá párolt vöröskáposztát. Tanácsok: Ha megsült bevonhatjuk leveles tésztával is és újra sütjük pár percet! A receptet beküldte: Nyuszogó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |