| Adventi mézeskalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg méz 12,5 dkg margarin 1 tojás 1 kávéskanál szódabikarbóna 10 dkg cukor 2,5 dkg kakaó szegfűszeg fahéj A díszítéshez: 1 tojásfehérje 10 dkg cukor, vagy különböző magok: mandula, mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, mazsola, puffasztott rizs, lenmag, szezámmag, darálatlan mák Elkészítés: A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük, díszítjük a cukormázzal. Tanácsok: Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |