| Adventi kalács receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: # 50 dkg liszt # 5 dkg vaj # 2,5 dl tej # 5 dkg cukor # 2,5 dkg élesztő # 0,5 dkg só Elkészítés: Kovászt készítünk: Langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel, és a többi hozzávalóval. Cipóvá formáljuk, és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük. A tésztát megfonjuk, és koszorú formára alakítjuk. A tetejét megkenjük tojással, és 15 percig pihentetjük. Ismét lekenjük. Tetejét megszórhatjuk cukrozott darált dióval vagy mandulával. Pihentetés után előmelegített forró sütőbe tesszük, és közepes lángon megsütjük. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |