| Azonnal ehető mézeskalács receptHozzávalók: 20dkg margarin 20dkg méz 50dkg porcukor 6 egész tojás 1evk. szódabikarbóna 1csomag mézeskalács fűszerkeverék 1tk.fahéj 1kg liszt 1csipet só Elkészítés: A margarint a mézzel gőt fölött felmelegitjük.Utánna hozzáadunk 50dkg porcukrot az egész tojásokat,a szódaport,fűszereket,sót.Végül belegyurjuk az 1kg lisztett.Kicsit ragadósa tészta de csak a méz miatt.A tésztát átrakjuk egy zacskóba és szobahömérsékleten 24órát pihentetjük.Utána késfok vastagságura nyújtjuk.190 fokon 5-7 perc alatt kisütjük.Fontos a zacsiból mindig csak annyi tésztát vegyünk ki amennyit ép nyújtunk,hogy ne száradjon.a deszkát lisztezzük és nyújtás előtt gyurjuk mindig át a tésztánkat.6hónapig elál fémdobozban.a tetejét izlés szerint diszithetjük.Én 50dkg porcukrot 3 tojás fehérjével kemény habbá verem,és ezzel szoktam kidisziteni.Az asztalra kiteritek zsirpairt arra sorba kipakolom a kisült tésztákat,és igy rajzolom meg éket.Igy semmi sem lesz ragacsos és egy mozdulattal tiszta a konyha..Ez egy nagyon bevált recept.Az én városomban mézeskalács fesztivlra készitik e recept alapján.Sok sikert mindenkinek. A receptet beküldte: k.nani Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |