Tutireceptek.hu fejléc

Zúzarizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1/2 kg zúza,
20 dkg rizs,
5 dkg sajt,
10 dkg gomba,
10 dkg zsír,
1 fej hagyma,
1 nagy csomó petrezselyemzöld,
1/2 szerecsendió,
1-1 csapott mokkáskanál törött fehér- és feketebors.

Elkészítés:
A zsíron üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, ráteszem a hosszúkás csíkokra vágott zúzát és a felszeletelt gombát.
Megpárolom, hozzáadom a rizs kétszeresének megfelelő vízmennyiséget és még 1 decit.
Beleteszem a feketeborsot, a szerecsendiót és kuktában 18 percig főzöm.
Kinyitom a kuktát, beleteszem a rizst, megsózom és további 12 percig főzöm.
Tűzálló tálba teszem, megszórom fehérborssal, reszelt sajttal és 5 percre a sütőbe teszem.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott hagyma » Sajtos penne » Csirkés-csicseriborsós egytál » Édes-savanyú káposzta
» Saját muszaka » Csőben sült újkrumpli » Tejfölös sajtos tortilla » Syl rakott krumplija
» Ketymekütty » Rakott hurka » Görög aprópecsenye » Chillis bab
» Csirkés egytál » Töltött Virsli » Tojásos lecsó burgonyával » Káposztás sztrapacska II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.