| Zúzarizottó receptEgytálételek Hozzávalók: 1/2 kg zúza, 20 dkg rizs, 5 dkg sajt, 10 dkg gomba, 10 dkg zsír, 1 fej hagyma, 1 nagy csomó petrezselyemzöld, 1/2 szerecsendió, 1-1 csapott mokkáskanál törött fehér- és feketebors. Elkészítés: A zsíron üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, ráteszem a hosszúkás csíkokra vágott zúzát és a felszeletelt gombát. Megpárolom, hozzáadom a rizs kétszeresének megfelelő vízmennyiséget és még 1 decit. Beleteszem a feketeborsot, a szerecsendiót és kuktában 18 percig főzöm. Kinyitom a kuktát, beleteszem a rizst, megsózom és további 12 percig főzöm. Tűzálló tálba teszem, megszórom fehérborssal, reszelt sajttal és 5 percre a sütőbe teszem. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |