Tutireceptek.hu fejléc

Tavaszi rakott recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg friss, vagy fél csomag mirelit zöldborsó,
4 db sárgarépa,
2 db fehér-répa,
2 db zöld, zsenge karalábé,
3 db közepes burgonya,
1 db tojás,
2 pohár tejföl,
1 kk curry,
10 dkg füstölt, vagy trappista sajt,
1 kk vaj,
só,
vegeta.

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és - a borsót kivéve - lobogó sós vízben kb. 10 percig főzzük. Közben a tejfölt kikeverjük a felvert tojással és az ízesítőkkel. A zöldséget leszűrjük és a kivajazott tepsibe terítjük. Ráterítjük a zöldborsót. Ráöntjük a tejfölös masszát, gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal és forró sütőben kb. 20 percig sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lerakott harcsa » Tavaszi tészta » Rakott káposzta Ági módra » Rakott spárga
» Zoldseges tavaszi tekercs » Tavaszi tekercs » Csirkés rakott burgonya » Sajtos rakott karfiol 2
» Zellerrakottas sonkával » Almás rakott galuska » Tökös rakott tészta » Pórés-karfiolos rakottas
» Tavaszi burgonyasaláta » Rakott kelkáposzta » Diós rakott tészta » Virslis rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.