| Sajtos-tejszínes szarvacska receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg szarvacska tészta 30 dkg füstölt kolozsvári szalonna 30 dkg zöldborsó (fagyasztott) 1 nagy fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 evőkanál liszt 3 dl húsleves oregano bazsalikom só bors 3 dl tejszín 20 dkg füstölt sajt Elkészítés: A tésztát a szokások módon megfőzzük, leszűrjük. A raguhoz megpirítjuk az apróra vágott hagymát a csíkokra vágott szalonnával. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, borsot, a zöldfűszereket és a borsót. Átpirítjuk, majd megszórjuk egy kanál liszttel, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a húslével, és 15 percig főzzük kis lángon. Időnkét keverjük meg, nehogy leragadjon. Mikor megpuhult a hagyma és a borsó, adjuk hozzá a lecsöpögtetett tésztát, öntsük rá a tejszínt, és rottyantsuk össze 3-4 perc alatt. Tálaláskor szórjuk meg bőségesen füstölt sajttal. Tanácsok: A családom egyik kedvence, nagyon egyszerű, bár első ránézésre bonyolultnak tűnik. Ha valaki nem akar szalonnát enni, akkor helyettesítse sonkával, úgy is finom. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |