Tutireceptek.hu fejléc

Zsír kisütése (liba, kacsa, bőrös) recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
3 kg bőrös libaháj

(vagy amennyi belefér a legnagyobb lábasunkba)

Elkészítés:
langyos vízzel átmostam a hájat, ahol volt még tok és toll, kiszedtem, és elkezdtem viszonylag kicsi, kb. 3x3 cm-es kockákra felvágni. legnagyobb lábosban feltettem egy pohár vízzel a gázra. amikor elkezdett rotyogni, ment a legkisebb lángra, lángelosztóval (jó ha van ilyen alá, biztosan nem kapja meg).

mivel szárnyas hájról írok, ezek elég hamar elkezdik kiengedni a zsírt magukból, az első 10 percben gyakran rá kell nézni, átmozgatni, megkeverni, utána szépen elvan magában. én a fent leírt módon, nagyon lassan, szinte forrás alatt melegítve készítettem, és csak a végén, mikor minden kiolvadt, gyorsítottam fel a lángot, és sütöttem meg a tepertőt és a zsírt. aki siet, nagyon figyeljen, mert könnyen leéghet, és utána csak praktikákkal tudja újra használhatóvá tenni a zsírt.

amíg készül, kimostam, kicsöpögtettem, töröltem az előkészített üvegeket. ebből a mennyiségből 5 db 720 ml-es üveg lett tele a melegen gyöngyöző, sárga, majd megdermedés után tejfehér, ikrás zsírral. a tepertőt nem mértem le, kb. 30-40 dkg lett.

Tanácsok:
én nem sózom sütéskor a zsírt, a tepertőt csak fogyasztás előtt kissé sóztam.

mivel pogácsákba is akarok tenni a zsírból, most nem sütöttem a végén egy kis adagba hagymát, fokhagymát, esetleg paradicsomot, paprikát (nyáron) ami kenyérre kenve nagyon finom.


A receptet beküldte: Elisa001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós vadkacsa » Hagymán sült kacsamáj » Kacsazsír Rámából » Sült kacsacomb
» Palacsinta-kacsák » Kacsa Cabernet módra » Kacsahúsos rizottó » Olaszos-almás vadkacsamell
» Gyümölcsös vadkacsa » Bőrösmalac-ragu » Aszalt szilvás kacsacomb » Szőlős kacsa
» Pecsenyekacsamáj » Narancsos kacsa » Finom sült kacsacomb » Kacsamáj roueni mártáson


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.