Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kacsa

bors
bazsalikom
narancsaroma, vagy narancslikör
szárnyasfűszerkeverék
15dk. husos szalonna
10 dkg. gomba
3 evőkanál narancslekvár

Elkészítés:
a kacsát egy órát lassú tüzön 1órát főzzük, ha kihült kicsontozzuk. Megfűszerezzük a kicsontozott húst, beleöntjük a narancsaromát egy kevés olajba és a husra kenjük, teszünk a közepébe szalonnát , gombát/ ki is maradhat ha nem szeretjük/, de jobb lesz az ize ha beletesszük. Formára igazitjuk és összekötözzük 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az izek összeérjenek.
Másnap 200 fokon megsütjük amikor kész akkor a levébe belekeverjük a narancslekvárt és rövid ideig visszatesszük a sütőbe, hogy egy kicsit karamellizálodjon.

Tanácsok:
Zöldséges riszel tálaljuk.


A receptet beküldte: ana60


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes narancsos puncs » Gyümölcsös kacsacomb » Narancsos tiramisu torta » Narancsos-mandulás kifli
» Kacsasült szőlővel » Kacsamell saláta » Mennyei narancsos kuglóf » Zöldborsós vadkacsaragu
» Vadas kacsazúza » Bajor kacsamell » Citromos-narancsos tea » Sárgabarackos kacsamell
» Karin narancsos piskótája » Kínai töltött kacsa » Töltött kacsacomb » Narancsos joghurtital


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.