| Kevert zserbó receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 db egész tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 csg vanília cukor, 1 dl olaj, 2 dl tejfel 15 dkg liszt, 10 dkg darált dió, 1 csg sütőpor, 15 dkg sütésálló baracklekvár. 1 nagyobb tábla tortabevonó, vagy kettő kicsi. Elkészítés: A tojást jól kikeverem a cukorral, vanília cukorral és az olajjal, habos állagúra. Ezután hozzá öntöm a tejfelt, egy másik edényben összekeverem a lisztet, sütőport, diót. A sütésálló lekvárt kis hasábokra vágom /kb. 0,5x1 cm/, és azt is belekeverem . A két keveréket összeöntöm, és alufóliával bélelt tepsibe öntöm. 180 fokon tűpróbáig sütöm, majd langyosra hűtöm, a fóliát lehúzom a süteményről. Ezután a tortabevonót elkészítem, és a tetejére öntöm, ha megszilárdult, szeletelhetem. Tanácsok: Az eredeti receptben 10 dkg aszalt sárgabarackot írnak, de nekem a lekvárral jobban ízlett. A barackokat vékonyabb hosszúkás szeletekre kell vágni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: csibiusz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |