| Zserbós palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A palacsintákhoz: - 2 bögre liszt - 2 bögre tej - 3 tojás - 4 evőkanál cukor - 1 teáskanál sütőpor - 2 csomag vaníliás cukor, vagy 2 teáskanál vaníliaaroma A töltelékhez: - 10 dkg darált dió - 5 dkg porcukor - 15 dkg házi baracklekvár A tetejére: - 1 tábla étcsokoládé vagy étbevonó Elkészítés: A tojás sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A sárgához hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a tejet, majd csomómentesre keverjük. Ezután a tojásfehérjét habbá verjük, hozzáforgatjuk a tésztához, majd serpenyőben egy mokkáskanálnyi olajat hevítünk, és a sütő közepébe egy merőkanálnyi tésztát teszünk. Ha nem terül szét, akkor a merőkanállal eligazgatjuk. Minden palacsinta előtt csorgatunk egy kevés olajat a serpenyőbe, nem szabad elfelejteni! Ha elkészültünk a sütögetéssel, akkor a diót, a porcukrot és a lekvárt összekeverjük, majd megkenjük vele a palacsintákat, amiket szépen egymás tetejére tornyozunk. Végül mikrohullámú sütőben vagy gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, ráöntjük a tortánk tetejére és egy kés lapjával elegyengetjük, hogy egyenletesen fedjen. Tanácsok: A tölteléket egyébként előre is elkészíthetjük… A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |