| Zöldségtorta gombafasírttal receptZöldséges ételek Hozzávalók: A zöldségtortához: 1 kisebb kínai kel 1 db kisebb karfiol 1 db brokkoli 1 db karalábé 4 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 tojás 1 dl tej 1 evőkanál rizsliszt szerecsendió só bors A gombafasírthoz (9 db lesz belőle): 25 dkg gomba 1 kis fej hagyma 3 gerezd fokhagyma só bors majoranna pirospaprika 1, 5 evőkanál rizsliszt 1 db tojás 1 marék zellerzöld olaj zsemlemorzsa Elkészítés: A zöldségeket a tortához sós vízben megfőzzük. A kínai kelből leszedünk 12 levelet, és sós vízben azt is pár percig főzzük. A megfőtt zöldségekből a répákat és a karalábét lereszeljük. Előkészítünk egy kapcsos tortaformát, vajjal kikenjük, és körberakjuk 10 db kínai kel levéllel úgy, hogy egy kicsit túllógjon. Alulra a brokkolit nyomkodjuk, erre jön a fehér színű zöldségkeverék, majd a sárgarépa reszelék. Jól nyomkodjuk le, és óvatosan megfordítva a levét öntsük le róla. Egy bögrében a rizslisztet a tojással, a borssal és a szerecsendióval elkeverjük, 1 dl tejet adunk hozzá és a zöldségtortánkra öntjük, villával megszurkáljuk, hogy a közepére is le tudjon csorogni. Ráhajtjuk a levelek kiálló részét, betakarjuk a megmaradt levéllel. Előmelegített (190 fokos) sütőben kb. 1 órát sütjük. Tegyünk a tortakarima alá egy tepsit, mert kifolyik egy kis lé, ne égjen a sütőre. Amíg sül a tortánk, addig elkészítjük a gombafasírtot. A gombákat megpucoljuk, egészen apró darabokra vágjuk, a hagymát szintén, és kevés olajon, megsózva és a zellerlevelet is hozzáadva addig pároljuk, míg a levét elveszti. Ezután átöntjük egy másik tálba, megvárjuk, míg egy kicsit kihűl, adunk hozzá tojást, rizslisztet, fokhagymát és fűszereket. Zsemlemorzsába kanalazzuk, kézzel megformázzuk, és olajban kisütjük. A zöldségtortát nem vágjuk fel azonnal, egy kicsit várunk, hogy kihűljön, ezután szeleteljük. A gombafasírtból így elég kevés lett, de adhatunk hozzá áztatott zsemlét is, akkor kiadósabb mennyiség lesz belőle. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |