Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös borsós csirkeragu recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
70 dkg csirkecomb (csontozott)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
40 dkg zöldborsó
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors

Elkészítés:
A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1 percig, majd felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük. Ezt követően beletesszük a húsokat és fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel, 0,5 dl elég. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, a tejfölt is hozzákeverjük és már fogyaszthatjuk is. Burgonyát vagy rizst tálalunk mellé.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos tejfölös pite » Tejfölös » Tejfölös sajtos tortilla » Fincsi tejfölös csodasüti
» Tejfölös sütemény » Tejfölös-vajas pogácsa » Tejfölös burgonya » Tejfölös cukkini lepény
» Tejfölös lecsós burgonya » Tejfölös-szilvás lepény » Zöldborsós tojás » Tejfölös csirkepörkölt
» Tejfölös-kapros gombaleves » Borsostokány » Tejfölös csodasüti » Rakott tejfölös


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.