| Töklecsó .. receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg tök 30 kg zöldpaprika 20 dkg paradicsom 15 dkg vöröshagyma 5 dkg zsír (olaj) pirospaprika (édes) kapor fokhagyma cukor só Elkészítés: A felhevített zsiradékon fonnyasszuk meg a felkockázott hagymát. Húzzuk le a tűzről, keverjük el benne egy csapott evőkanálnyi fűszerpaprikát, adjuk hozzá a felkockázott (és magjaitól megtisztított) zöldpaprikát, valamint a meghámozott és feldarabolt tököt majd tegyük vissza a tűzre. 3-4 perccel később tegyük bele a meghámozott, felvágott paradicsomot is. Keverjük össze, gyengén sózzuk meg és amíg bő levet ereszt, fedő nélkül forraljuk. Amikor a paprika és a tök már összeesett, csökkentsük a tüzet és fedő alatt pároljuk puhára (de vigyázzunk, a tök ne főjön szét!). Ha már kész, adjunkhozzá egy kis cukrot, törjünk bele egy-két gerezd fokhagymát, s keverjük hozzá a finomra vágott (csokornyi) kaprot. A tökféle lehet például cukkini vagy spárgatök. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |