| Spenóttal rakott rizs receptZöldséges ételek Hozzávalók: 15 dkg rizs 45 dkg forrázott spenótlevél 3 tojás 2-2 dl tej-tejszín 3 gerezd fokhagyma só, bors, szerecsendió vaj vagy margarin esetleg reszelt sajt tejföl Elkészítés: A rizsből párolt rizst készítünk, a leforrázott spenótleveleket szűrőbe téve jól lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk és a rizs harmadát beleterítjük, majd beborítjuk a spenót felével. Újabb rizsréteg, spenót és végül a maradék rizs. Nem kell, hogy vastagok legyenek a rétegek, így is szép csíkos lesz szeletelve. A tejet és a tejszínt alaposan elkeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk,szerecsendióval fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát, majd az egész keveréket a spenótos rizsre öntjük. A tetejét beszórhatjuk reszelt sajttal is, de anélkül is nagyon finom, majd betoljuk a 175 C°-os sütőbe és 1 órán át sütjük. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, úgy lehet szépen szeletelni. Tálaláskor megtejfölözzük. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Timancs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |