| Zöldséges-rizses csirkemáj receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (szív nélkül) 20 dkg rizs 20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (borsó-répa-kukorica) 2 evőkanál olaj só, őrölt bors Elkészítés: A zöldségkeveréket annyi vízzel ami éppen ellepi, és kevés sóval felteszem főni, újraforrástól számítva 10 percig főzöm, hogy ne legyen túl puha, hanem finom, roppanós. A csirkemájat kisebb kockákra vágom, az egyik evőkanál olajon megpárolom, őrölt borssal meghintve. Ha elveszítette nyers színét, fedő alatt párolom, annyi levet általában ereszt, ami elég ehhez a művelethez, ha nem, pici vizet öntök alá. Ha megpuhult, zsírjára sütöm, és kissé rázogatva az edényt (nem kavargatva, hogy ne törjem össze) megpirítom minden oldalon. Amíg a máj párolódik, a másik kanál olajon megpirítom kissé a leöblített rizst, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntve, kevés sóval megszórva, további kavargatás nélkül megpárolom. A megfőtt zöldségeket leszűröm, hideg vízzel is leöblítem, a kész rizshez keverem. A végén óvatosan hozzákeverem a megpirult májkockákat. Ekkor kóstolom, s ha szükséges, kissé sózom. Tanácsok: Finom, egészséges, s nem utolsó sorban gyorsan elkészül. Gyermekeim gyümölcskompóttal szeretik. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |