Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemáj rizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg csirkemáj szív nélkül,
20 dkg rizs,
3 evőkanál olaj,
2 tyúkhúsleves-kocka,
10 dkg kifejtett zöldborsó,
10 dkg mirelit (vagy konzerv) morzsolt kukorica, 2 zöldpaprika,
5 dkg reszelt sajt,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint kevés só.

Elkészítés:
A rizst addig mossuk egy szitában, amíg az alatta lévő víz egészen átlátszó, tiszta nem marad, majd 20 percig áztatjuk. Közben a csirkemájat egy pillanatra annyi, forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi ellepi, és fehéredésig főzzük. Ezután lecsöpögtetjük, és egészen apró, borsónyi kockákra vágjuk. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát ugyancsak felkockázzuk. A leszűrt rizst egy lábosban a felhevített olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük a májas lével, valamint annyi vízzel, hogy a rizs térfogatának megfelelően az összes folyadék mintegy kétszerese legyen. Belekeverjük a zöldborsót és a kukoricaszemeket, valamint beletesszük a csirkemájkockákat és a leveskockákat is. Felforraljuk, borssal ízesítjük, végül befedve, nagyon kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét elfövi. Még forrón, óvatosan, villával átkeverjük, és a reszelt sajtot is belekeverjük. Kis gömbölyű formákba nyomkodjuk, majd néhány percnyi állás után meleg tányérokra csúsztatjuk.

Tanácsok:
Ne felejtsünk el salátát tálalni mellé!


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájkrém » Csirkemáj baconszalonnában » Karfiolrizottó » Virslis rizottó
» Csirkemáj almával » Házi csirkemájkrém » Csirkemájas » Csirkemáj lecsósan
» Rizottó tejszínnel » Hagymás-gombás csirkemáj » Csirkemájpörkölt, borsóval » Csirkemájas pástétom
» Csirkemáj római tálban » Csiga rizottó » Csirkemájjal töltött cékla » Csirkemájas zöldborsós hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.