| Zöldséges pörkölt zöld mártással receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg marhafelsál, 2 csirkemell, 1 marhahúsleves-kocka, 0.5 dl sherry (el is maradhat), 1 csomó petrezselyem, 1 babérlevél, néhány szem feketebors, 3 nagyobb sárgarépa, 1 fehérrépa, 4-5 krumpli, 1 hagyma, 10 dkg csiperkegomba, só, bors. A zöldmártáshoz: 3-4 gerezd fokhagyma, 1 konzerv szardella, 1 evőkanál felaprított kapribogyó, 1 csomó apróra vágott petrezselyem, 0,5 dl citromlé, 0,5 dl olívaolaj. A tálaláshoz: 5 dkg parmezán sajt. Elkészítés: A marhahúst vágjuk nagyobb kockákra. Forraljunk fel háromnegyed liter vizet, adjuk hozzá a leveskockát, a sherryt, tegyük bele a húst, forraljuk fel azt is, majd szedjük le a habját. A petrezselymet, babérlevelet és borsot hozzáadva, erős lángon főzzük 45 percig. A lebőrözött, kicsontozott csirkemellet is vágjuk nagyobb kockákra, a megtisztított zöldséget, gombát és krumplit karikázzuk fel vagy kockázzuk fel. A marhahúshoz adjuk hozzá a csirkehúst, a zöldséget, majd később a krumplit, s annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje a ragut. Főzzük addig - mintegy 15-20 percig -, míg minden egyformán megpuhul. Közben sóval, borssal ízesítsük. A zöld-mártáshoz a hozzávalókat - az olaj kivételével - turmixoljuk össze, az olajat a végén tegyük bele, amikor a gépet éppen kikapcsoltuk, de a keverőlapát még néhányat forog. A ragut tálalásnál szórjuk meg parmezán sajttal, a zöld-mártást adjuk melléje. Külön körítést nem igényel, kenyérrel fogyasztva jönnek ki legjobban az ízei. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |