| Tejfölös nyúlpörkölt receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg nyúlhús 2 fej vöröshagyma olaj vagy zsír só bors majoránna pár szem borókabogyó paradicsom paprika őrölt pirospaprika 3 gerezd fokhagyma 2 dl tej 2 ek liszt 2 ek tejföl Elkészítés: A nyúlhúst jól megmossuk és szétvágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges, hozzátesszük a paprikát kockára vágva, picit pároljuk, majd a gázról levéve beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a húst. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A fokhagymákat apróra vágjuk és beletesszük. Sót, borsot, majoránnát, meg borókabogyót adunk hozzá ízlés szerint. Fedő alatt főzzük. Ha félpuha, beletesszük a héjától megszabadított, apróra vágott paradicsomot. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből, tejfölből és a tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a húshoz. A habarással még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Nokedlivel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |