Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös nyúlpörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg nyúlhús
2 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír

bors
majoránna
pár szem borókabogyó
paradicsom
paprika
őrölt pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
2 dl tej
2 ek liszt
2 ek tejföl

Elkészítés:
A nyúlhúst jól megmossuk és szétvágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges, hozzátesszük a paprikát kockára vágva, picit pároljuk, majd a gázról levéve beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a húst. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A fokhagymákat apróra vágjuk és beletesszük. Sót, borsot, majoránnát, meg borókabogyót adunk hozzá ízlés szerint. Fedő alatt főzzük. Ha félpuha, beletesszük a héjától megszabadított, apróra vágott paradicsomot. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből, tejfölből és a tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a húshoz. A habarással még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Nokedlivel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölöskarfiol galuskával » Tejfölös párolt hagyma » Sajtos-tejfölös brokkoli » Tojáspörkölt tejfölösen
» Tejfölös keksz » Tejfölös csirkemell » Tejfölös karalábé leves » Tejfölös márványsajt
» Tejfölös almaleves » Joghurtos tejfölös pite » Tejfölös csirkecomb » Tejfölös csirke másképp
» Fokhagymás tejfölös kifli » Tejfölös (sós) kifli » Tejfölös tepsis hús » Tejfölös mézes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.