| Zöldséges tócsni receptZöldséges ételek Hozzávalók: Hozzávalók: (3 fős adag) 30 dkg krumpli 30 dkg sárgarépa 1 gerezd fokhagyma 1 fej hagyma 1 tojás liszt só, bors, szerecsendió a sütéshez olaj Elkészítés: A krumplit és a sárgarépát meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. A hagymát felkockázom, a fokhagymát finomra vágom. Egy tálban összekeverem a répát, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát. Beleütök egy tojást, sózom, borsozom, belekeverek egy kevés szerecsendiót. Kevés lisztet adok hozzá. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítek, egy evőkanállal halmokat rakok a forró olajba, és ellapítgatom a tetejüket (ilyenkor látszik, hogy van-e elég liszt a masszában). Mindkét oldalukon pirosra sütöm, és papírtörlőre szedem ki a borzas kupacokat. Salátával és tejföllel tálalom. Tanácsok: Mi "krumplibabának" is hívjuk. :-) Képet a Naplómban találhattok róla. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |