| Agyagtálas zöldséges hús receptHúsételek Hozzávalók: * szalonna * 1 kg krumpli * 50 dkg cukorborsó * 2 db sárgarépa * 1 fej hagyma * csirke vagy pulyka feldarabolva * 1 hámozott alma * só * bors * oregánó * ételízesítő Elkészítés: Az agyagtálat 20 percig vízben áztatjuk. Az alját béleljük szalonnával (ez el is maradhat). Kb. 1 kg krumplit karikára vágunk, összevágjuk a sárgarépát, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. A szalonnára a krumplit, borsót, sárgarépát felváltva rakjuk. A hagymát rászórjuk. Soronként lehet ízesíteni. A fűszeres, sózott húst a végén rárakjuk, meglocsoljuk kevés olajjal. Kb. 1-1,5 órát sütjük. Ha a hús teteje piros, megfordítjuk, egy almát cikkekre vágva a húsra tesszünk, és ezt az oldalát is pirosra sütjük. A receptet beküldte: Kiki-- Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |