| Olasz zöldséges tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 60 dkg karfiol 60 dkg brokkoli 50 dkg kagylótészta 12 dkg füstölt szalonna 4 evőkanál olaj 1 evőkanál paradicsompüré 10 dkg reszelt sajt só Elkészítés: A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, és forró sós vízbe tesszük. Amikor forrni kezd, beletesszük a tésztát, és ruganyosra főzzük. Teflonban, az olajban megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Amikor kész, a zöldségeket és a tésztát lecsöpögtetjük, és a szalonnához keverjük. Tovább keverve a sajt harmadával megszórjuk, és még 3-4 percig sütjük. Melegen tálaljuk, a maradék reszelt sajtot külön kínáljuk mellé. Tanácsok: Szicíliai módra is készíthetjük. A főtt tésztát és a zöldségeket 2 evőkanál olajban, 5 dkg ajókával összemelegítjük, és hozzákeverünk 1 gerezd zúzott fokhagymát meg 1 csípős pirospaprikát. Ekkor nem használunk reszelt sajtot. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 779 kcal A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |