| Zöldséges pizzakosárka receptPizzák Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 6 ek olaj, 1 cs élesztő/élesztőpor kb 1,5-2 dl víz Só A töltelékhez: 1 szelet maradék sülthús kb 30 dkg vegyes zöldség, ízlés szerint (sárgarépa, fehérrépa, borsó, kukorica, gomba, cukkini, brokkoli: minél színesebb, annál gusztább) 1 ek tejföl 1 dl tejszín kevés liszt Vegeta/Delicat, bors, fokhagyma A tetejére reszelt sajt Elkészítés: A fenti alapanyagokból sima pizzatésztát készítünk, meleg helyen kelni hagyjuk. A megpucolt zöldségeket apró kockákra vágjuk, olajon megpároljuk, felöntjük kevés vízzel, és ha szükséges, félig megfőzzük. Kevés liszttel, tejföllel, tejszínnel elkeverjük, hozzátesszük a fűszereket és az apróra darabolt húst is. Egy muffin formát ki kell kenni olajjal. A pizzatésztát hosszú rúddá alakítjuk, annyi felé vágjuk, ahány lyuk van a muffinformában. A pizzatésztát a mélyedésekbe simítgatjuk. Beletesszük a keveréket, megszórjuk sajttal, addig sütjük, amíg a tetején a sajt szép aranybarna lesz. Tanácsok: A leírás kicsit talán hosszadalmas, de gyorsan elkészíthető egy kis maradék leveszöldségből és maradék sülthúsból is, a fűszereket ízlés szerint változtathatjuk aszerint, milyen zöldséghez mi illik jobban.Az elkészítési idő a sütést is magában foglalja. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Küllikki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |