| Zöldséges burgonyarolád receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 4 személyre 1,2 kg burgonya 15 dkg szalonna 15 dkg csiperkegomba 15 dkg kukorica 1 piros kaliforniai paprika 1 zöld kaliforniai paprika 1 nagy fej vöröshagyma 2 ek olaj 3 gerezd fokhagyma 1 ek ételízerítő 1-1 ek frissen felaprított bazsalikom és rozmaringlevél só bors kevés vaj Tálaláshoz: petrezselyem 3dl tartármártás Elkészítés: A burgonyát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, és sós vízben puhára főzöm. Közben a szalonnát apróra felkockázom. A csiperkét felszeletelem. A paprikákat csíkokra, a vöröshagymát meg a paradicsomot apró darabokra vágom. Az olajban megpirítom a szalonnát. Hozzáadom a zöldségeket és puhára párolom. Reszelt fokhagymával, ételízesítővel, bazsalikommal, rozmaringgal és borssal ízesítem. A főtt burgonyát kevés vajjal összetöröm. A krumplipűrét egy konyharuha felén egyenletesen eloszlatom. A ruha másik felével betakarom. Ujjnyi vastagra, kb. 25x40 téglalappá nyújtom, majd kitakarom. Eloszlatom rajta a zöldséges keveréket, és a konyharuha segítségével feltekerem. Kb. fél órára hűtőszekrénybe teszem, hogy "megszilárduljon". A burgonyaroládot felszeletelem, petrezselyemmel díszítem. A tartármártást külön kínáljuk hozzá. Tanácsok: Csak frissen finom. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |