| Rizses-zöldséges csirke receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 20 dkg rizs, 3 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál csípős paprikakrém, 1 sárgarépa, 2 tojás, 10 dkg zöldborsó (mirelit is lehet), 10 dkg garnélarák (konzerv vagy fagyasztott), 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál durvára vágott mandula, fokhagymás fűszersó, őrölt bors, pici só. Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, elkeverjük a szójaszósszal és a paprikakrémmel. A tojásokat felverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megszórjuk fűszersóval, sóztuk, borsoztuk, wokban, forró olajban átpirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt olajban rántottát sütünk a tojásokból, tányérra tesszük, és alufóliával letakarjuk. Kevés forró olajba tesszük a csirkehúst, a garnélarákot, a kis hasábokra vágott sárgarépát, a zöldborsót és a paprikakrém keveréket. Jól átforgatjuk és nagy lángon, kevergetve összesütjük a hozzávalókat. Hozzáadjuk a főtt rizst, fél deci vizet, a hagymás paprikakrémet, és összekeverjük. A rántottát felszeleteljük és díszítésként a rizses húsra tesszük. Végül rászórjuk a felaprított mandulát. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |