Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges burgonyasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50 dkg héjas burgonya,
25 dkg zöldbab,
25 dkg tisztított karfiol,
20 dkg jó kemény, apró paradicsom,
2 dl tejföl (vagy joghurt),
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött bors,
2 csokor, friss, zöld kapor,
fél citrom leve, csipet cukor.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, a megtisztított zöldségeket pedig külön-külön gőzben (vagy nagyon kevés sós vízben) félpuhára párolom és hagyom kihűlni. A meghámozott főtt burgonyát apró kockákra vágva lehetőleg többrészes salátástál egyik mélyedésébe halmozom, a többi mélyedésbe teszem a párolt zöldségeket és a kis kockákra vágott paradicsomot, külön-külön. (Ha nincs osztott táluk, akkor egy nagyobb pecsenyéstálra, külön-külön halmokba rakják!)


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-sonkás őzgerinc » Zöldséges őzragu » Zöldséges-csirkés spagetti » zöldséges zellerkrém
» Zöldséges-tejszínes csirke » Csirkés-zöldséges » Karácsonyi burgonyasaláta » Zöldséges halpüréleves
» Sonkás-zöldséges rizsestál » Zöldséges pulyka » Zöldséges gombagulyás » Zöldséges pita
» Zöldséges, tormás hús » Zöldséges kenyérpuffancsok » Zöldséges rizses hús » Zöldséges ragu kölessel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.