| Zöldséges burgonyasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50 dkg héjas burgonya, 25 dkg zöldbab, 25 dkg tisztított karfiol, 20 dkg jó kemény, apró paradicsom, 2 dl tejföl (vagy joghurt), ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött bors, 2 csokor, friss, zöld kapor, fél citrom leve, csipet cukor. Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzöm, a megtisztított zöldségeket pedig külön-külön gőzben (vagy nagyon kevés sós vízben) félpuhára párolom és hagyom kihűlni. A meghámozott főtt burgonyát apró kockákra vágva lehetőleg többrészes salátástál egyik mélyedésébe halmozom, a többi mélyedésbe teszem a párolt zöldségeket és a kis kockákra vágott paradicsomot, külön-külön. (Ha nincs osztott táluk, akkor egy nagyobb pecsenyéstálra, külön-külön halmokba rakják!) A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |