Tutireceptek.hu fejléc

Boros marhatokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50-60 dkg marhalábszár, 2 dl száraz vörösbor, 3 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 1 összetört szegfûszeg, 1-1 késhegynyi õrölt gyömbérpor, õrölt csípõs paprika, só és õrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:
A marhahúst lehártyázom, a felesleges zsírt levágom róla, majd vékony, hosszú csíkokra vágom. A felforrósított olajon, erõs lángon lepirítom. Felöntöm a vörösborral, megsózom, rászórom a fûszereket és fedõ alatt, elfõtt levét apránként pótolva (vízzel vagy vízzel hígított borral), puhára párolom. A liszttel elkevert tejföllel besûrítem, felforralom és pirított tarhonyával kínálom.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérboros krémtorta » Boros tea » Fehérboros gombamártás » Boros kacsasült
» Boros narancskrém torta » Vörösboros meggyleves » Vörösboros csirkeragu » Boros meggyleves
» Boros gyümölcskompót » Boros kuglóf » Fehérboros csirke » Vörösboros máj
» Bíboros kehely 2 » Vörösboros szarvaspörkölt » Vadas marhatokány » Vörösboros csülökgulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.