Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sült lapocka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg sertés lapocka
1 fej fokhagyma
8 dkg füstölt szalonna
kedvenc fűszerünk
mangalicazsír

Elkészítés:
A ceruza vastagságú csíkokra vágott szalonnát betettem a mélyhűtőbe, mert ha kemény, könnyebb vele a tűzdelés. A fokhagymát a nagyságától függően a gerezdeket félbe, 3 részre vágtam, a kicsiket egyben hagytam. Egy kést csaknem vízszintesen beleszurkáltam a húsba és felváltva szalonnát, fokhagymát dugtam a résekbe.
Fűszerrel, sóval alaposan bedörzsöltem, megkentem mangalica zsírral.
Egy nagyobb sütőzacskóba raktam, egy kis lyukat vágtam a tetejére és tepsiben a sütőbe toltam. 150 °C-on kb. 2-2,5 órán keresztül sütöttem. A lassú sütés alatt nem csak omlós és puha lett a hús, hanem a fokhagymától, a szalonnától, és az ízesítőtől még a közepe is ízletes lett.
Nem kellett a zacskót kibontani, hogy a külső rétege szép pirosas színt kapjon, mert a 2 óra alatt ez a zacskóban is megtörtént.
Forrón nem lehet szépen szeletelni, így a tálalás előtt legalább 0,5-1 órával előbb nem árt kivenni a sütőből.

Tanácsok:
Hidegen is nagyon finom, napokig lehet rájárni, főleg a pecsenyezsírra, amivel mennyei szendvics készíthető.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás ponty » Fokhagymás rák » Fokhagymás brokkolisaláta » Fokhagymás padlizsán bartá
» Fokhagymás Graham kenyér » Fokhagymás újburgonya » Fokhagymás, kapros uborka » Fokhagymás-gombás karfiol
» Fokhagymás csülökfalatkák » Fokhagymás sült oldalas » Fokhagymás sajtkrémleves » Fokhagymás omlett gombával
» Csípős fokhagymás pecsenye » Debreceni malaclapocka » Fokhagymás-gombás spagetti » Fokhagymás süllő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.