| Fokhagymás sült lapocka receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg sertés lapocka 1 fej fokhagyma 8 dkg füstölt szalonna kedvenc fűszerünk mangalicazsír Elkészítés: A ceruza vastagságú csíkokra vágott szalonnát betettem a mélyhűtőbe, mert ha kemény, könnyebb vele a tűzdelés. A fokhagymát a nagyságától függően a gerezdeket félbe, 3 részre vágtam, a kicsiket egyben hagytam. Egy kést csaknem vízszintesen beleszurkáltam a húsba és felváltva szalonnát, fokhagymát dugtam a résekbe. Fűszerrel, sóval alaposan bedörzsöltem, megkentem mangalica zsírral. Egy nagyobb sütőzacskóba raktam, egy kis lyukat vágtam a tetejére és tepsiben a sütőbe toltam. 150 °C-on kb. 2-2,5 órán keresztül sütöttem. A lassú sütés alatt nem csak omlós és puha lett a hús, hanem a fokhagymától, a szalonnától, és az ízesítőtől még a közepe is ízletes lett. Nem kellett a zacskót kibontani, hogy a külső rétege szép pirosas színt kapjon, mert a 2 óra alatt ez a zacskóban is megtörtént. Forrón nem lehet szépen szeletelni, így a tálalás előtt legalább 0,5-1 órával előbb nem árt kivenni a sütőből. Tanácsok: Hidegen is nagyon finom, napokig lehet rájárni, főleg a pecsenyezsírra, amivel mennyei szendvics készíthető. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |