Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsóval töltött burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 üveg zöldborsó
5 dkg sonka
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
1 dl tej
1 cs.petrezselyem

cukor
törött bors

Elkészítés:
A burgonyát héjában,sós vízben megfőzzük,meghámozzuk és közepét kivájjuk.A zöldborsót lecsurgatva elkeverjük 2 evőkanál reszelt sajttal az apróra vágott sonkával egy kanálka vajjal,vágott zöldpetrezselyemmel,sózzuk borsozzuk és egy nagyon pici cukorral ízesítjük.
A kivájt burgonyákat ezzel a töltelékkel töltjük meg,kikent tűzálló tálba rakjuk,közé rakjuk a kivájt burgonyaforgácsokat.Meglocsoljuk egy kevés borsólével és tejjel.Sózzuk ,vajdarabkákat morzsolunk rá,majd addig sütjük míg a teteje kissé megpirul.Reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isteni burgonyás lángos » Spanyol burgonyafőzelék » Tepsis-húsos burgonya » Májkrémmel töltött krumpli
» Töltött karaj » Csirkehúsos burgonyasaláta » Gombás tepsis burgonya » Töltött banán
» Burgonyás-kolbászos omlett » Burgonyás pogácsa » Töltött paprika rántva » Töltött fasírt sonkával
» Lyoni burgonya » Burgonya carbonara » Töltött vagdalt » Finom burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.