| Zöldborsóval töltött burgonya receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 1 üveg zöldborsó 5 dkg sonka 10 dkg reszelt sajt 5 dkg vaj 1 dl tej 1 cs.petrezselyem só cukor törött bors Elkészítés: A burgonyát héjában,sós vízben megfőzzük,meghámozzuk és közepét kivájjuk.A zöldborsót lecsurgatva elkeverjük 2 evőkanál reszelt sajttal az apróra vágott sonkával egy kanálka vajjal,vágott zöldpetrezselyemmel,sózzuk borsozzuk és egy nagyon pici cukorral ízesítjük. A kivájt burgonyákat ezzel a töltelékkel töltjük meg,kikent tűzálló tálba rakjuk,közé rakjuk a kivájt burgonyaforgácsokat.Meglocsoljuk egy kevés borsólével és tejjel.Sózzuk ,vajdarabkákat morzsolunk rá,majd addig sütjük míg a teteje kissé megpirul.Reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |