| Tepsis-húsos burgonya receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertés- vagy baromfi hús 1kg burgonya 30 dkg zöldborsó 10 dkg vaj ételízesítő 20 dkg reszelt sajt 2 fej vöröshagyma 1 paprika 1 paradicsom Elkészítés: A hagymát megpucolom, apróra vágom, kevés olajon megfuttatom, és beleteszem a felvágott paprikát és paradicsomot. Az elkészített pörkölt alapba beleteszem a kockákra vágott húst, és elkészítem. A burgonyát meghámozom, hosszúkás hasábokra vágom, és félig megfőzöm. A zöldborsót ételízesitővel kevés vízzel megpárolom. A tepsit kikenem a vajjal az előkészített hozzávalóket összekeverem, és sütőben 15 percig sütöm, kevés húslevest teszek rá, hogy szaftos legyen. A sütés befejezése előtt megszórom a reszelt sajttal, és rápiritom a tetejére. Salátával, savanyúsággal tálalom. A receptet beküldte: Sarolta1954 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |