| Rakott zöldség csirkemellel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1-2 padlizsán mérettől függően 2 cukkinin 1 doboz gomba 2 fej vöröshagyma 4-5 szem paradicsom sűrített paradicsom (nem cukros!) 30 dkg csirkemell só, bors, fokhagyma, bazsalikom Elkészítés: A padlizsánt felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk és elősütjük egy sütőpapíron kb. 20 percig. Ez alatt a csirkemellet apró kockákra vágjuk és megpirítjuk. Egy fél vöröshagymát apróra vágunk és kevés olajon megpirítunk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és foghagymával, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. A paradicsomokat és a hagymát is felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat kevés olajjal kikenünk, és a zöldségeket rétegesen lerakjuk. A cukkinit, hagymát, paradicsomot sózzuk és borsozzuk minden rétegben. A középső két réteg közé lerakjuk a húst és leöntjük /megkenjük a paradicsomos mártás egy részével. Folytatjuk a rétegezést, és a tetejére öntjük a paradicsommártás másik felét. megszórjuk reszelt sajttal és 30-45 percre mehet a sütőbe. Az elején érdemes alufóliával lefedni, amit az utolsó 10-15 percre leveszünk, hogy szépen megpiruljon. Tanácsok: A cukkinit is elő lehet sütni a padlizsánhoz hasonlóan, ízlés kérdése. A gombát összefőzhetjük a paradicsommártással, de beszórhatjuk a rétegek közé is nyugodtan. A hús mennyiségétől és az edény nagyságától függően persze több húsos réteg is lehet. Variáljuk szabadon :) Jó étvágyat Elkészítési idő: 80 perc Zsírtartalom: kevés gramm A receptet beküldte: nyuszihopp Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |