| Zöldbabos disznócsorba receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg sertéshús 40 dkg zöldbab 25 dkg burgonya 1-1 szál sárgarépa meg fehérrépa 1 fej vöröshagyma 1 csomó zöldpetrezselyem 2 dl tejföl 3 evőkanál olaj 1 babérlevél só, bors néhány csepp citromlé Elkészítés: A megtisztított, apró kockákra vagdalt zöldséget, a kisebb darabkákra tördelt zöldbabot meg a burgonyát az olajban kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, és a hús fehéredéséig sütjük. Ezután felengedjük kb. három deci vízzel, beletesszük a megtisztított, egészben hagyott hagymát meg a babérlevelet. Sóval meg őrölt borssal fűszerezzük és lefedve kis lángon puhára főzzük. Végül a csorbából kidobjuk a hagymát meg a babérlevelet, citrommal ízesítjük, és a tetejét megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Tálaláskor tejföllel gazdagítjuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |