Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabos pulykatekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet pulykamell (80 dkg)
só, bors, őrölt szerecsendió
4 kelkáposztalevél
12-16 szál mélyhűtött zöldbab
20 dkg sárgarépa
1 evőkanál liszt
4 dkg reszelt parmezán sajt
1 tojássárgája
4 szelet nyers sonka
2 evőkanál olaj
1 evőkanál margarin
½ dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A leöblített hússzeleteket kissé kiverjük, besózzuk. A kelleveleket és a mélyhűtött zöldbabot sós vízben 5 percig főzzük, azonnal hideg vízbe merítjük, majd leszűrjük. Konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. A kellevelek középső, vastag erét kivágjuk. A sárgarépát durvára reszeljük, hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, a tojássárgáját. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
Minden hússzeletre 1 kellevelet, 1 szelet sonkát terítünk, megkenjük a sárgarépakeverékkel, merőlegesen ráfektetünk 3-4 szál zöldbabot és szorosan feltekerjük. Vékony zsineggel sonkaszerűen megkötözzük. Felforrósított olaj-margarin keverékén hirtelen elősütjük, majd aláöntjük a bort és fedő alatt kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.
10-20 percig pihentetjük, eltávolítjuk a kötőzsineget, és nem túl vékonyra szeleteljük.

Tanácsok:
A mennyiségből 4 adag lesz.
Hidegen is nagyon finom, vékonyra szeletelve hideg büfé dekoratív tartozéka lehet.

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 570 kcal

A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos rizs » Bolgár zöldbabos csirke » Zöldbabos csirkepaprikás » Zöldbabos rakott krumpli
» Zöldbabos aprópecsenye » Zöldbabos burgonya » Zöldbabos disznócsorba » Zöldbabos csirkeragu
» Zöldbabos sertéshús » Töltött pulykatekercsek » Zöldbabos csirkesaláta » Zöldbabos egytál báránnyal
» Zöldbabos pulykapörkölt » Zöldbabos tonhalsaláta » Szalonnás pulykatekercs » Zöldbabos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.