| Zöldbabos pulykatekercs receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet pulykamell (80 dkg) só, bors, őrölt szerecsendió 4 kelkáposztalevél 12-16 szál mélyhűtött zöldbab 20 dkg sárgarépa 1 evőkanál liszt 4 dkg reszelt parmezán sajt 1 tojássárgája 4 szelet nyers sonka 2 evőkanál olaj 1 evőkanál margarin ½ dl száraz fehérbor Elkészítés: A leöblített hússzeleteket kissé kiverjük, besózzuk. A kelleveleket és a mélyhűtött zöldbabot sós vízben 5 percig főzzük, azonnal hideg vízbe merítjük, majd leszűrjük. Konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. A kellevelek középső, vastag erét kivágjuk. A sárgarépát durvára reszeljük, hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, a tojássárgáját. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Minden hússzeletre 1 kellevelet, 1 szelet sonkát terítünk, megkenjük a sárgarépakeverékkel, merőlegesen ráfektetünk 3-4 szál zöldbabot és szorosan feltekerjük. Vékony zsineggel sonkaszerűen megkötözzük. Felforrósított olaj-margarin keverékén hirtelen elősütjük, majd aláöntjük a bort és fedő alatt kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. 10-20 percig pihentetjük, eltávolítjuk a kötőzsineget, és nem túl vékonyra szeleteljük. Tanácsok: A mennyiségből 4 adag lesz. Hidegen is nagyon finom, vékonyra szeletelve hideg büfé dekoratív tartozéka lehet. Elkészítési idő: 80 perc Kalóriatartalom: 570 kcal A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |