| Zöldbabos egytál báránnyal receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg bárányhús, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 fej vöröshagyma, 1/2 l húsleves, 1 ágacska rozmaring, 20 dkg zöldbab, 3 répa, 40 dkg burgonya, 2 szál zöldhagyma, só, bors. Elkészítés: A húst apró kockákra vágjuk és napraforgóolajon megpirítjuk. Az apróra vágott hagymát hozzátesszük, majd felöntjük a húslevessel. Az így előkészített hozzávalókat a vitaminkímélő párolóba tesszük a következőképpen: egy zárt aljú párolótálba tesszük, a babot, a répát és a burgonyát apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk. A rozmaringot megmossuk és a többi hozzávalóhoz adjuk, majd a párolóba helyezzük. 100 fokon 15-20 percig pároljuk. Végül sóval, borssal ízesítjük. A zöldhagymát finom karikákra vágjuk és tálalás előtt a tetejére szórjuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |