| Zamatos cukkinipalacsinta receptEgytálételek Hozzávalók: 2 kisebb cukkini 2 fej lilahagyma 1 csilipaprika 2 tojás 1 csésze liszt 1 ek. köménymag Só, bors 4 ek. olvíaolaj Elkészítés: Meghámozzuk a cukkinit és a lilahagymát. A cukkinit lereszeljük, a hagymát és a csilipaprikát apróra vágjuk. Egy tálban felkeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lezúzott cukkinit, a hagymás és a csilit. Fokozatosan belekeverjük a köményt és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk, kb. fél órát. Egy teflonserpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítunk 1 ek. napraforgó olajat. Kanál segítségével beleteszünk egy ek. masszát, spatulával szétlapítjuk. A serpenyőben mérettől függően egyszerre több kis palacsinta is elfér. Egy oldalát kb. 3 percig aranybarnára sütögetünk, majd kibélelt tálcára helyezzük. A kész palacsintácskák mellé kínálhatunk rizst, vagy sült burgonyát, de mártogatóssal önmagában is laktató étel. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |