| Almatorta zamatos öntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 17,5 dkg margarin 15 dkg finomliszt 1 kk. sütőpor 9 dkg kristálycukor 1/2 kk. só A töltelékhez: 3-4 db alma, 5 dkg durvára vagdalt dióbél Öntethez: 2 dl tejszín1 ek. méz 1/2 kk őrölt gyömbér és ha van, 1-2 ek. összevagdalt friss citromfű Elkészítés: Első lépésként előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra. A margarint megolvasztjuk, és jól összedolgozzuk a tálba rakott liszttel, cukorral sütőporral, sóval. Veszünk egy 24 cm átmérőjű sütőtálat, és belenyomkodjuk úgy a masszát, hogy pereme is legyen. Nem kell a formát előtte kivajazni, mert elég zsíros lesz a tészta ahhoz, hogy ne ragadjon le. Megtisztítjuk az almákat és szeletekre vágjuk, majd szépen körkörösen a tésztára pakoljuk. A tetejét megszórjuk a dióval. Sütőbe téve 20-25 percig sütjük. Közben az öntet hozzávalóit jól kikeverjük, és betesszük a hűtőbe, hogy kicsit összeérjen. Isteni lesz vele nyakonöntve az almatorta. Tanácsok: A tésztát alma helyett kirakhatjuk körtével vagy szilvával is. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |