Tutireceptek.hu fejléc

Tarhonyás rakottas recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg tarhonya
2 evőkanál olaj
4 tojás
1 evőkanál liszt
2dl tejföl
késhegynyi pirospaprika

/ha van otthon kevés kolbász vagy sonka,azt is beletesszük/

Elkészítés:
A tarhonyát kevés olajon rózsaszínűre pirítjuk,felöntjük 8dl vízzel,ételízesítőt vagy sót adunk hozzá,és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben a tojásokat keményre főzzük,megtisztítjuk,karikákra vágjuk,kevés olajon összekeverjük a tojáskarikákat és a késhegynyi pirospaprikát,föleresztjük kevés vízzel,majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt,sózzuk és borsozzuk,és jól felforraljuk.
Tűzálló tálban soronként lerakjuk a tarhonyát és a mártásos tojást,majd forró sütőben átsütjük.

Tanácsok:
Tálaláskor savanyúságot ajánlok mellé.
A kolbász vagy sonka nem kötelező,de sokkal finomabb,ha van benne.A tojás mennyisége és a tejfölé is növelhető egy kicsit/többel jobb lesz/.
Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos-rukkolás rakottas » Kerti rakottas » Tavaszi tarhonyás hús » Barnarizs-rakottas
» Római rakottas » Zöldséges tarhonyasaláta » Tarhonyáshusi » Tarhonyás-krumpli
» Erdélyi rakottas » Isteni tarhonyás » Tarhonyás zöldségmix » Karfiol rakottas
» Sült padlizsán rakottas » Galyasági rakottas » Almás rakottas » Karfiolos rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.