| Tarhonyás rakottas receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg tarhonya 2 evőkanál olaj 4 tojás 1 evőkanál liszt 2dl tejföl késhegynyi pirospaprika só /ha van otthon kevés kolbász vagy sonka,azt is beletesszük/ Elkészítés: A tarhonyát kevés olajon rózsaszínűre pirítjuk,felöntjük 8dl vízzel,ételízesítőt vagy sót adunk hozzá,és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a tojásokat keményre főzzük,megtisztítjuk,karikákra vágjuk,kevés olajon összekeverjük a tojáskarikákat és a késhegynyi pirospaprikát,föleresztjük kevés vízzel,majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt,sózzuk és borsozzuk,és jól felforraljuk. Tűzálló tálban soronként lerakjuk a tarhonyát és a mártásos tojást,majd forró sütőben átsütjük. Tanácsok: Tálaláskor savanyúságot ajánlok mellé. A kolbász vagy sonka nem kötelező,de sokkal finomabb,ha van benne.A tojás mennyisége és a tejfölé is növelhető egy kicsit/többel jobb lesz/. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |