| Mandulás almagombóc receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg alma apró kockára vágva 5 dkg darált mandula 1 evőkanál reszelt citromhéj 2 tojássárgája 1 tojás 10 dkg cukor csipet só 5 dkg olvasztott margarin 25 dkg liszt 2 evőkanál zsemlemorzsa 1 csésze zsemlemorzsa 4 evőkanál cukor 1 evőkanál porcukor Elkészítés: A gombóchoz valókat összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű gombócokat csinálunk belőle vizes kézzel. Kifőzzük öket forrásban lévő vízben 15 percig. Lecsöpögtetjük és a megpirított cukros zsemlemorzsában megforgatjuk. Porcukorral megszórjuk. Készíthetünk hozzá málnalekvárból öntetet. A lekvárt almalével és citromlével simára keverjük. Tanácsok: 4 személy részére. Egy adag 720 kalóriát tartalmaz. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 2880 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |