| Zamatos almás muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 24 dkg liszt, másfél kiskanál sütőpor, 1 mokkáskanál fahéj, csipetnyi szerecsendió, 10 dkg barna cukor, 2 meghámozott, apróra vagdalt alma, 1 tojás, 2 dl tej, 5 dkg olvasztott vaj. Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a muffinformák alját olajjal kikenjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahájjal és a szerecsendióval. Külön edényben összekeverjük a tojást a tejjel, a megolvasztott vajjal, a cukorral és az almadarabkákkal. Ezután belekeverjük a fűszeres lisztet, és lazán, villával összeforgatjuk a masszát, amíg teljesen át nem nedvesedik. A tésztamasszát a formákba kanalazzuk, de csak a kétharmad részéig, mert megnő sütés közben. 3-40 perc alatt készre sütjük, ezt a tésztát is lehet apróra vágott csokival, mazsolával, kandírozott narancshéjjal is kombinálni. A barna cukor sem feltétlenül kell bele, de ettől barnább színe és érdekesebb íze lesz. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |