| Sárgadinnyeleves receptLevesek Hozzávalók: 1KG SÁRGADINNYE 16DKG CUKOR 3DL FEHÉRBOR 3DL TEJSZÍN 0,5DL KONYAK 1DB CITROM, CSIPETNYI SÓ,TÖRÖTT FEHÉR BORS 2DB SZEGFŰSZEG KEVÉS FAHÉJ Elkészítés: A SÁRGADINNYÉT MEGHÁMOZZUK,MAGJÁT ELTÁVOLÍTJUK. NEGYED RÉSZÉT APRÓ KOCKÁKRA VÁGJUK ÉS PORCELÁNTÁNYÉRRA RAKJUK,FELE CUKORRAL,KONYAKKAL MEGÖNTÖZZÜK,ÉS 1ÓRA HOSSZAT HŰTŐBEN ÁLLNI HAGYJUK. A DINNYE TÖBBI RÉSZÉT DARABOKRA VÁGJUKÉS CUKORRAL,FŰSZEREKKEL,1LITER VÍZBEN PUHÁRA FŐZZÜK.FINOM SZITÁN ÁTTÖRJÜK V.TURMIXOLJUK.HA KIHŰLT,HOZZÁADJUK A TEJSZINT,A FEHÉRBORT,SÓT,ÉS ÍZESÍTJÜK EGY MOKKÁSKANÁL TÖRÖTT FEHÉR BORSSAL.VÉGÜL HOZZÁADJUK A BEPÁCOLT, KOCKÁKRA VÁGOTT DINNYÉT ÉS JÓL LEHŰTVE TÁLALJUK. A receptet beküldte: NYÁRI MÁRTA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |