Tutireceptek.hu fejléc

Zalai dödölle recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
25 dkg liszt
3 fej vöröshagyma

olaj
tejföl

Elkészítés:
Miután kiválasztottad a megfelelő krumplikat, pucold és mosd meg őket, majd egy lábasba kockázd bele, és tedd fel főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Amikor kellőképp megpuhult, nyomkodd össze a vízben, majd szórd a lisztet mellé, a főzővízbe, és keverd el benne. Addig keverd, amíg ragacsos masszát nem kapsz. Ha ez megvan, zárd el alatta a gázt.

Kockázd fel a hagymát, egy kis olajon kezdd el pirítani, majd egy olajos kanállal adagolj kisebb-nagyobb gombócokat a piruló hagymához, forgasd meg benne, majd egy kissé pirítsd meg a tésztadarabokat. Ha ezzel kész vagy, tejföllel megocsolod, és már csak tálalnod kell.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zalai lepény » Zalai ürüleves » Zalai erdésztokány » Kukoricadödölle
» Zalai zöldbab » Dödölle » Zalai krémes » Dödölle 2
» Zalai csirkeleves » Ananászos máj » Borjúpecsenye tökraguval » Csirkemáj másként
» Tárkonyos kocsonya » Fantasztikus tésztasaláta » Pecsenyekacsamáj » Gombával töltött tök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.