| Zalai krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 6 db tojásfehérje 15 dkg darált dió 20 dkg porcukor 2 dkg zsemlemorzsa 3 dkg liszt Krémhez: 6 db tojássárgája 20 dkg porcukor 2 cs vaníliás pudingpor 7 dl tej 25 dkg margarin 1 cs kocka háztartási keksz Tetejére: 1 tábla ét csokoládé 1/2 tábla fehér csokoládé Elkészítés: Tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt, kb 26*38 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Krémhez: 5 dl tejet felteszünk forrni. A maradék 2 dl tejbe elkeverjük a tojássárgáját és a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről belekeverjük a pudingos tejet visszatesszük és sűrűsödésig főzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozzuk.A kihűlt piskótára kenjük a krém felét ezt kirakjuk háztartási keksszel, majd rásimítjuk a krém másik felét. Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. Az étcsokival bevonjuk a sütit, erre ráfolyatjuk a fehér csokit és villával elhúzkodjuk. Amikor megkötött rajta a máz, akkor szeletelhető. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |