| Zabkorpás lepény (Galette au son d’avoine) Dukan diétához receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: -1 evőkanál búzakorpa -2 evőkanál zabkorpa -1 egész tojás vagy csak a fehérje -1 evőkanál 0% zsírtartalmú "fromage blanc: kefir aludttej féle dolog, a túrónál hígabb, a kefirnél kicsit sűrűbb. A lényeg, hogy savanykás, tejsavós legyen. Kefir helyettesítheti, de csapott evőkanál, mert túl lágy. Nem kötelező -édesítő, só vagy fűszer Elkészítés: Keverjük össze a búzakorpát,zabkorpát, a tojásfehérjét (vagy az egész tojást), kefirt és teflonedényben, zsiradék nélkül süssük meg mind a két oldalát Tanácsok: Milyen fázisban fogyasztható: 1. tisztán protein (PP), 2. protein + zöldség (PL) Alacsony hőmérsékleten nem tapad annyira. A Dukan diéta alatt minden nap 2 evőkanál zabpelyhet kell fogyasztani. Ennek egyik legegyszerűbb módja a Korpás lepény, amely pótolja a kenyeret is. Ahhoz képest, hogy milyen összetevőkből készül, ízletes, nem túl száraz. Én fűszerek és só nélkül készítettem el. Képes pótolni a kenyeret. Elkészítési idő: 15 perc Kalóriatartalom: 286 kcal A receptet beküldte: noracska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |